موضوع: "شیرینی پزی "
سلام دوستان عزیز، فصل پرتقاله و حیفه که این کیک پرتقالی بدون روغن رو از دست بدید، یکبارم مه شده امتحانش کنید و از بافت و طعم بی نظیرش ، لذت ببرید ، بع این فکر نکنید که اگر روغن نداشته باشید نمیتونید کیک یا شیرینی بپزید ، بدون روغن هم میشه و اتفاقا سبک تر و بافتش پنبه ای تر میشه، راحت هم از قالب جدا میشه، حتی نیاز نیست که قالب رو با روغن چرب کنید و یا آرد پاشی کنید، بدون ذره ای روغن کیک عالی درست کنید
بارها این کیک عالی رو درست کردم ، دیگه حفظم و موادشو از حفظ مخلوط میکنم و یک کیک خوشمزه درست میکنم ، حالا بریم سراغ دستور پخت : این مواد برای ۶ عدد تخم مرغه، اگه می خواهید با ۳ عدد تخم مرغ درست کنید هم میشه، باید بقیه موادشم نصف کنید و قالب کوچکتری انتخاب کنید
مواد لازم:
تخم مرغ ۶ عدد، شکر ۱ لیوان ، وانیل یا پودرهل یا عرق هل یک قاشق چای خوری (میشه از هر سه هم استفاده کرد، من از وانیل و ۳ قاشق غذاخوری عرق هل دو آتشه استفاده کردم ) ، پرتقال : یک عدد متوسط ، آرد سفید : ۲ لیوان فرانسوی ، بکینگ پودر : یک قاشق غذاخوری سرخالی
طرز تهیه :
اول تخم مرغ و شکر را با همزن می زنیم ، هرچه بیشتر زده شه، باعث میشه پف کیک بیشترشه، وانیل یا پودر هل یا عرق هل رو بهش اضافه میکنیم و باز با همزن هم می زنیم ، پرتقال رو آب میگیریم و پوست نارنجی روشو رنده میکنیم ، آب پرتقال و رنده پوست پرتقال رو همزمان اضافه میکنیم ، باز با همزن هم می می زنیم ، تا این مرحله هرچی بیشتر هم بزنیم پف کیک بیشتر میشه ، اما در مرحله آخر که اضافه کردن آرده، نباید زیاد مواد رو هم بزنیم ، چون پف کیک می خوابه، خب در مرحله آخر آرد و بیکینگ پودر رو اضافه میکنیم و مواد رو در حد مخلوط شدن و یکدست شدن هم می زنیم ، زیادی هم نزنید پف کیکتون می خوابه، داخل قالب کیک می ریزیم (چرب کردن نمیخواد، چرب کردن قالب بدون آرد پاشی، باعث میشه که کیک بیشتر بچسبه ) ، فر رو از قبل روشن کنید که خوب داغ شده باشه ، در پف کردن کیک موثره، قالب رو در فر از قبل گرم شده بزارید و اول شعله زیر رو روشن بزارید، زمانی که پخت ، شعله رو رو به اندازه ۳ یا ۵ دقیقه روشن کنید ، درب فر رو در بیست دقیقه اول باز نکنید پف کیک می خوابه، این کیک رو میشه روی اجاق گاز هم درست کرد ، زیر ظرف شعله پخش کن پایه دار بزارید . حدود ۴۰ دقیقه می پزه، بستگی به دمای فر داره ، بزارید خوب سرد شه اونوقت با دست یا چاقو کم کم دورشو آزاد کنید، راحت از قالب جدا میشه ، نوش جان
نکته: میتونید از زعفران هم داخل مواد کیک استفاده کنید ، رنگشو زردتر میکنه ، طعمشم بهتر ، اما اگه نداشتید اشکالی نداره، خودشم همینجوری خوشمزه و پنبه ای هست
نظرات خودتونو با ما به اشتراک بزارید
- زرده تخم مرغ: ۲ عدد
- کره یا روغن جامد : ۲۰۰ گرم
- پودر قند: دو سوم لیوان
- پودر کاسترد: دو قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت: یک قاشق غذاخوری
- آرد سفید: ۲ لیوان
- هل یا وانیل: نصف قاشق چایخوری
تخم مرغ و کره رو از قبل بیرون می زاریم تا به دمای محیط برسه
پودر قند، آرد، نشاسته ذرت و پودر کاسترد را جداگانه الک می کنیم
کره و پودر قند را ۵ دقیقه با همزن می زنیم تا سفید شه. به جای کره، از روغن جامد هم میتوان استفاده کرد.
سپس زرده تخم مرغ، وانیل، پودر کاسترد و نشاسته ذرت را اضافه می کنیم . آرد را کم کم در مواد می ریزیم تا جایی که خمیر به دست نچسبه و خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد اگه آردش کم بود یکمی اضافه میکنیم تا خمیر بدستمون نچسبه ، زیادی آرد ریختن خمیر رو خراب میکنه …
وقتی خمیر صاف و یکدست شد، آن را به چند قسمت تقسیم کرده و داخل هر قسمت بنا به سلیقه خودتون ، کاکائو، زعفران یا رنگ خوراکی در آن میریزیم تا رنگی شود. من فقط خمیر ساده و کاکائویی درست کردم . خمیرو دو قسمت کردم قسمت کوچکترش رو کاکائو زدم …
هر کدام از خمیرهای رنگی را جداگانه در یخچال می گذاریم تا استراحت کنند .
سپس آنها را بین دو کیسه فریزر ضخیم قرار می دیم و با وردنه صاف کرده و با قالب گ مینا قالب می زنیم . این قالب فشاری هست و داخل لوازم قنادیا دارن اونو
خمیری که اندازه بزرگتر داره زیر باشه ، اندازه های کوچکترش به ترتیب رو …
در صورت تمایل میتوانید روی شیرینیها مروارید خوراکی بگذارید که من نذاشتم .
خمیرهای قالب زده را در سینی فر چیده و آن را تقریبا یک ربع در فر بگذارید تا شیرینی آماده شه. زیرش که کمی طلایی شد آماده است . بعد بزارید خوب سرد شه خودش راحت از سینی جدا میشه …
کف سینی چرب نمیخواد
من قالب که می زدم همینجور خمیر که داخل قالب بود ، داخل سینی فر می ذاشتم . ته قالب رو که فشار بدید خودش می افته داخل سینی … اینجوری دیگه لازم نیست دوباره منتقل کنید . نوش جان
یک لیوان فرانسوی دستهدار آرد معادل ۱۵۰ گرم است.
یک لیوان فرانسوی دستهدار شکر معادل ۲۳۰ گرم است.
یک لیوان فرانسوی دستهدار کشمش معادل ۱۸۰ گرم است.
یک لیوان فرانسوی دستهدار پودر قند معادل ۱۶۰ گرم است.
یک لیوان فرانسوی دستهدار پودر نارگیل معادل ۹۰ گرم است.
یک لیوان فرانسوی دستهدار روغن مایع معادل ۲۲۰ گرم است.
یک لیوان فرانسوی دستهدار ماست معادل ۲۰۰ گرم است.
۱ لیوان فرانسوی دستهدار برنج خشک ۲۰۰ گرم است
سلام روغن جامد و کره باهم 250 گرم (روغن تنها هم اشکال نداره )
پودرقند 200 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
آرد سفید 100 گرم
آرد برنج 300 گرم
هل ترجیحا تازه آسیاب شده یا وانیل نصف قاشق چای خوری
گلاب 3 الی 4 ق غذاخوری
روغن و پودر قندو باهمزن خوب می زنیم تا سفید شه ، زرده ها و هل رو اضافه می کنیم باز هم می زنیم . گلاب رو اضافه میکنیم ، بعد آرد سفید ، همزنو کنار می زاریم آرد برنج رو کم کم اضافه میکنیم و ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد که به دست نچسبه ، ممکنه آردبرنج کمی کمتر یا بیشتر ببره بستگی به آردش داره
آرد هارو قبلش بصورت جداگانه الک میکنیم
فر رو از قبل گرم میکنیم ، خمیر رو به صورت گلوله های کوچیک ، از گردو کوچکتر باشه در اورده ، همون کف دست قالب می زنیم یا با ته ماسوره های قیف به صورت دایره دایره داخل همدیگه می زنیم میزاریم سینی فر ، سینی چرب نمیخواد
بعدهم که با انگشت تخم خرفه می زنیم روی همه شون و میزاریم تو فر
حدود 10 الی 15 دقیقه می پزه زیرش کمی طلایی شد آماده هست . میزاریم سرد شه خودش جدا میشه راحت ، نوش جان
اگه دیدیم خمیر سفت شد کمی روغن به دستمون می زنیم و به خورد خمیر میدیم
اینم برنجی های خوشمزه من که بچه ها عاشقش هستند و عطر و بوی گلابش اونو دوسداشتنی تر میکنه